Θεοκρίτου 1, 121 34 Περιστέρι,
τηλ: 210 5716 550 fax: 210 5716 542
Mελέτη Συγκροτήματος Τεσσάρων Εξοχικών Κατοικιών - Τζια

Σε… απογείωση 4 υδατοδρόμια στην Εύβοια

jgp_452

Ημερομηνία: 05-12-2014

Τέσσερα υδατοδρόμια και την πρώτη Τεχνική Βάση Υδροπλάνων αναμένεται να έχει κατασκευάσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ίδρυσή τους και η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός έχουν επιλεγεί για να γίνουν τα τέσσερα υδατοδρόμια που θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο.

Παράλληλα ξεκινάει η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στη Χαλκίδα για συντήρηση, τεχνικό έλεγχο και επιδιόρθωση των αεροσκαφών.

Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγησή της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων. Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα για να καταθέσει τους φακέλους αδειοδότησης των υδατοδρομίων, έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί στην επόμενη τουριστική περίοδο. «Πιστεύουμε να προλάβουμε την έναρξη της λειτουργίας θεωρώντας ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας και προστιθέμενηε αξίαε στο χειμαζόμενο από ανεργία και δουλειές νησί της Εύβοιας», είπε ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Θαν.Τσέργας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. Νικ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου, πέραν των 100 υδατοδρομίων χαρακτηρίζοντάς το εγχείρημα εθνικής σημασίας.

Μαρία Μόσχου

 

 

Πηγή: www.imerisia.gr

design by S & Team | development by Digitalbox