Θεοκρίτου 1, 121 34 Περιστέρι,
τηλ: 210 5716 550 fax: 210 5716 542
Mελέτη Συγκροτήματος Τεσσάρων Εξοχικών Κατοικιών - Τζια

Ολη η δημόσια περιουσία με ένα… κλικ

jgp_507

Ημερομηνία: 05-12-2014

Χθες έγινε η παρουσίαση του έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας & Εθνικών Κληροδοτημάτων – Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.» από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Αβραάμ Γούναρη και τονίστηκε ότι μια σειρά από υπηρεσίες θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Οι πολίτες θα μπορούν να μάθουν για τα ακίνητα που έχει το δημόσιο, τις κοινωφελείς περιουσίες, τα ακίνητα που μισθώνει και τα ενοίκια κ.λπ.

Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές του ΨΥΔΗΠΕΕΚ που ήδη επεξεργάζονται τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας αφορούν:

  • την ακίνητη περιουσία όλου δημόσιου τομέα με το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας, (ΜΑΠ)
  • τις Κοινωφελείς Περιουσίες (που είναι ήδη σε λειτουργία για την διοίκηση και θα δοθεί από 1-1-2015 και στους πολίτες)
  • τον Αιγιαλό που χαράσσεται για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας μας (ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία) με στόχο να δοθεί άμεσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου)
  • τις στεγάσεις των δημόσιων υπηρεσιών με όλα τα στοιχεία μισθώσεων και δαπανών (είναι σε λειτουργία πάνω από ένα χρόνο)
  • την λειτουργία και δημοσιότητα των ζωνών αντικειμενικών αξιών ακινήτων (παραδίδεται περί την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους).

Τα στοιχεία αυτά θα είναι έτοιμα από τον Αύγουστο του 2015 με σκοπό να δημιουργηθεί ενός είδους «Διαύγεια» για τη δημόσια περιουσία. Όπως τονίστηκε επίσης, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας έχοντας όραμα θα μεριμνήσει για την συνεχή εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών της τόσο για τους πολίτες όσο και για την ίδια την διοίκηση και βάζει σαν άμεσο στόχο την ένταξη νέων εφαρμογών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Πηγή: ered.gr

 

design by S & Team | development by Digitalbox