Θεοκρίτου 1, 121 34 Περιστέρι,
τηλ: 210 5716 550 fax: 210 5716 542
Mελέτη Συγκροτήματος Τεσσάρων Εξοχικών Κατοικιών - Τζια

«Έξυπνα» φανάρια αποφασίζουν μόνα τους στο Toronto

fanaria.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία: 11-12-2013

Η λύση για τη μείωση του κυκλοφοριακού μπορεί να δοθεί από φανάρια που επικοινωνούν μεταξύ τους και ανάβουν αναλόγως κίνησης.

Μπορεί να το έχουν σκεφτεί κι άλλοι, όμως η Samah El-Tantawy από το Πανεπιστήμιο του Toronto το έκανε πράξη, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Τα φανάρια μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και βάσει στρατηγικών που έχουν τις ρίζες τους στη θεωρία παιγνίων να «αποφασίζουν» κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνουν για να βελτιστοποιηθεί η ροή της κυκλοφορίας.

«Όπως οι παίκτες μιας ομάδας ποδοσφαίρου, που ο καθένας κοιτάει να σκοράρει, σκέφτεται όμως και τον βασικό στόχο όλης της ομάδας, που είναι η νίκη», δήλωσε η ερευνήτρια Samah El-Tantawy.

Στην προσομοίωση που έγινε για την πόλη του Toronto σε υπολογιστή, η καθυστέρηση των αυτοκινήτων σε 60 διασταυρώσεις μειώθηκε κατά 40%, ενώ ο χρόνος της μετακίνησης των αυτοκινήτων συνολικά μειώθηκε κατά 13-26%.

Παρόλα αυτά η Samah El-Tantawy θα ήθελε να εφαρμόσει το σύστημά της στην πράξη σε κάποια πόλη με λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα από το Toronto, πριν σιγουρευτεί για την αποτελεσματικότητά του.

 

Πηγή:drive.gr

design by S & Team | development by Digitalbox